Glöte genom 600år

Glötes män, kvinnor och barn stod med vitnande anleten, lamslagna, förstummade och med hatfyllda blickar och knutna nävar inför det skräckscenario som utspelade sig inför deras ögon. Sven Olsson, en av byns bönder dinglade med bruten nacke i den repstump som blivit fäst i en grov gren i ett träd intill hans gård.”

Så börjar den fantastiska boken, på över 400 sidor och med drygt 300 bilder, om Glötes historia under 600 år. Boken är en lokalhistorisk beskrivning av Glöte by och dess innevånare. Boken behandlar samtliga hemman och lägenheter med ägarlängder. Boken innehåller mycket släkt- och personhistoria liksom byns utveckling och dess samhällsfunktioner i stort. Glöte genom 600 år är ett resultat av en studiecirkel som bedrevs under tre år på 1990-talet. Bokens huvudförfattare är Erik J Bergström.

Boken Glöte genom 600 år kostar endast 150 kr. Ring 0680-401 30 om ni vill hämta boken i Glöte.

Beställ boken
Om ni hellre vill få boken levererad med Postnord tillkommer en kostnad för frakt och emballage på 79 kr. Sätt in 229 kr på Byalagets bankgiro 768-1315. Ange namn och adress till den som ska ha boken. Inom ca två veckor kommer boken i din brevlåda. En utmärkt present eller julklapp. Boken är ett riktigt uppslagsverk!